Alahan Makin Hilang Kot...

Sy dh nak masuk minggu ke 11...rasa mcm makin nak hilang dah alahan ni. Sebabnya sblm ni mmg xblh nk mkn apa2, bau jiran masak pun xblh, bau husband lg la muntah. Tp 2, 3 hari ni mcm dh makin ok.. Nasi dh blh makan, bau jiran masak dh blh terima, dh blh duk dkt dgn husband. Harap2 betul la makin hilang alahan mengandung ni.. Xlarat dh. Berat pun dh turun 4kg. Kandungan 5 weeks sy dh start alahan teruk sampaikan xblh nak bangun. Nak buat kerja apa pun xblh. Teringin nk mkn sedap2 plak... ??

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya pun alahan hilang masa 11 week. Tapi masa 13 weeks jadi semula tapi sekejap je la. Sekarang dah 36 weeks, berat bertambah dengan jaya nya 😜sis jaga makan ye. Jangan naik berat banyak sangat nanti kena minum air gula hihi

5y ago

Hahaha.. Tq sis atas nasihat tu. Akan dikawal pemakanan lepas ni ☺️. Risau jgak ni... Dah dkt dh nk bersalin tu sis. Semoga dipermudahkan bersalin nti ye... Bestnya dh nak dpt jmpa baby 😍.

VIP Member

sya baby first dlu msk ke4 da hilg alahan, dan bke mkn mcm2, bau pun ble trma😁

5y ago

Yeke sis... Dh ada alahan ni kalau blh nk cpt2 la habis. Ada org siap mintak lg nak rasa alahan... πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ