alahan and muntah

sy dh masuk 15 week,alahan sy xdpt nk cium bau n still muntah muntah,berat sy smkin kurang,anybody mumy2 blh suggest mcmna sttle alahan n kuat kn selera makn x..?i really nak naik kn brt bdn n mkn apa apa shaja huhu..

1 Balas

Normal sis.jangan risau.masok trimester kedua nanti hilang la alahan tu.semua preggy mom Akan alami alahan cm sis.bykkan makan buah n biskut utk tampung prut kosong.saya 5 bulan alahan.masok 6 bulan Bru la alahan hilang.masa alahan berat saya trun byk 15kg.memang cengkung n kurus Masa tu xnmpk cm preggy pon.masuk je 6 bulan,slera mkan membuak2

4y ago

thnks sis..smoga sama sma sabr dn hppy tggu buah pngarang hati ni...