alahan

Sye pregnant nk msuk 7w dh .. skrg ni alahan mkin truk ..x boleh mkn nasi..apatah lg ayam..hanya boleh mkn buah shja..nk drive motor atau kreta pergi pon dh x blh jd pening dan mual nk muntah..sbb krje travel..and kerje plk standing trdedah dgn bhan kimia..ad x mommy² yg preggy alahan mcm sya..x boleh mkn nasi ..sllu gnti dgn apa ya..

3 Balas

Saya pon ada masalah sama sis, so normally saya gantikan dgn bihun, roti, sup sayuran Dan buah2... Tp makan mmg sgt kerap sbb rasa mcm perut xkenyang... Saya slalu makan portion sikit2 tp kerap and selalu akan kunyah biskut masin @ wheetameel Jacob tu utk hilangkan mual.. Saya try jugak jus buah2 dan kerap makan jambu utk naikkan HB sbb saya xlalu mkn kerang

5y ago

Baik nnti sye cuba..skrg mnum yg fresh farm tu je..

ms awl prgnt..sy x lalu nk mkn..mkn sikit dah xnk..ayam pon sme..xnk...sy mkn remeh temeh je..mkn bubur,mkn buah,mnm susu,mnm air buah buahan,kurma,prt ni lapar..tp bila nk mkn x lalu btl..kerap jgk skt kepala ms awal prgnt tu..ubt nye tdo..esk ok..tp berulang la gitu..

5y ago

Hrap² cm tu la..amin ..jnji baby shat.membesar dgn baik..

Ingt sya je mcm tu rpnya ad jgk kn 😵‍💫😵‍💫 sma la xbole tgk ayam lauk2 begoreng pape la mkn nsi pon dgn kuah je tu pon susuh jgk nk teln nasi dia pya loya tu xtaula nk ckp