Alahan teruk

Sy pregnant yg kedua..tk larat sngt..mkn je munth blik..pastu lapar..mkn..muntah blik...tk pernh rasa alahan mcm nie..ketika pregnant yg pertama tk ad alahan mcm nie..mcm mne nk hilangkn ye

8 Balas

Saya pun macamtu. Trauma nak makan tapi terpaksa makan sebab lapr sangat. Saya makn buah je. Try and error cari setiap jenis buah mana yang boleh makan. Dari 5w sampai 9w banyak survive dengan buah pisang. Makan separuh je setiap hari. Nasib baik, tak muntah. Kalau muntah makan balik. Macam tu la saya survive sebulan 🙂

sy minum air mineral spritzer hijau tu paling bagus . kurang loya dan muntah . alhamdulillah skrg 8mnggu ok sikit bole mkn takde loya atau muntah . kalo tak tekak kelat² tak lalu . cuba dulu try minum .

Sama la sy pun..survive dari 6 weeks smpai skrg 10 weeks..tp skrg dh slowly nk kurang dh alah tu..kalau xsblm ni bau pn xblh..apatah lg nk makan..dh lama amik mc ..kerja pn xblh

Saya pun sama. Cuma pregnant yang pertama saya gugur. Kali kedua ni asyik rasa mual, loya. Saya cuma makan buah je. Kalau kat luar, saya standby gula gula berangin

betoi2 saya pun sama..makan asyik muntah jaa..minum air suam ja boleh,makan buah naga dan epal merah,dan gula2 berangin..ok sikit

Makan buah ok kot tu.. Then minum air cuka delima /limau kasturi/lemon.. Try la ye.. InsyaAllah ade y boleh tu

sama.. sy asyik nak baring je,,, nk buat apa x boleh... kerap sakit kepala.

da mkn da..buah plum,Oren,jambu madu..hilang kjp..pastu loya..hahahahah