x period tapi x mgndung

sy try celup upt yg jnis strip tgok ngtive tpi dh lewat smggu..esok nya tergerak hati nk tgok blik strip yg celup smlm tgok samar2..celup lgi tgok ngative dan keesok nye tgok blik semula sama jgk samar..dan harini beli clearblue nk beli yg digital dh abis..amek lha clearblue yg biase pnye..cek urine first smasa bgun pgi2 tu negtive jgk...sy dh lewat period 3bln..sy xpnh ade mslah period..ontime jeee....fmly pun xde mslah period..klurge kami xde mslah period pun..yg sy tkt skrg nie pcos lhaa cyst lha. ... breastt sy sllu nenyut2 ..tpi xtw lhaa knpeee . tlgg spe pernh mcm sy

7 Balas

#Old posting 🤭 . Bagi yg ada problem mcm tt ni :- Lewat period tak semestinya pregnant & cycle period tak ikut keturunan. Kena tahu bila hari Ovulasi baru boleh anggap Lewat Period. Selagi tak tahu bila ovulasi,selagi tu tak boleh cakap saya lewat period. Tiada ovulasi tiada period. So better pergi checkup daripada berteka teki ssuatu yg tak pasti, at least klau ada problem bleh detact awal.

Haritu saya lewat sebulan , padahal saya normal je setiap bulan selalunya. So sy pergi check and scan. Tgok2 ada cyst Dah 3.8cm. Doc bg ubat turun period , lepas tu alhamdulillah period dtg mcm biasa. Tapi untuk bulan depan tu dia lewat sikit (dalam beberapa hari) mungkin sebab baru nak ikut schedule yg betul balik kot . Now dah ok dah period.

Bacaan upt valid dlm ms 10 mnt je puan. Kalo lbh dr tu x betul dah tu. Masalah period x datang tu mungkin sebab hormon, baik g jumpa doktor untuk tahu masalah apa .

Sy penah xperiod setahun.. Tapi tidak mangandung. Kitaran haid sblm tu ok je. Klu rs was2 better jumpa doktor. That the best solution. Lain org lain pengalaman...

sy tngh alami skrng nie..bru lwt period 1 mnggu...dah cek upt negatv jgk...tpi dkt pantyliner ada spottig drah wrna pink gitu..sptting dah 3 hri

Sy mcm awk..da nk dkt 2 bulan xperiod tp bla cek upt negative..

Better ke hospital / klinik untuk check.