Sedih..sekadar luahan hati

Sy terima dan redha situasi ttc dgn orang sekeliling.. tapi kadang2 mood tu tiba2 muncul bila suami sy hari2 buka video kecomelan anak buah dia. Byk dlm hp.mna yg dia suka tu dia ulang2. Mmg tak nafikan sy pun sama2 juga melayan vdeo tu tp ntah laa..tiba2 mata ni berkaca2..nangis dlm diam.n mula fkir negatif,rasa diri xboleh mengandung. Wahai suami tolong la jaga hati isteri yg sedang berjuang😭 salah ke sy cemburu atau sy terlalu ikutkan perasaan ye🥲

13 Balas

Bersangka baik dgn aturan allah. Saya dah 7tahun ttc. Tahun ke dua, suami isteri pergi buat ujian kesuburan dua2 alhamdulilah ok. Jd dah tkde nak pening kenang nasib. Just enjoy je la masa anda berdua.. cari aset.. kerja.. holiday…. Honeymoon puas2… suami isteri main kan peranan…. Sb masing2 tahu anak tu rezeki allah. Meratap la mcm mana pun, kalau da belum rezeki kite nak wt cmane. Belajar redha… usaha tetap usaha. Tp redha sepenuhnye pd aturan allah… tahun ke 6 perkhwinan saya di sah kan pregy tp.. gugur 2 buln. Janin xmenjadi. Masa tu pun saye memang tak aspect pregy. Sb da bertahun2 sampai da xnak harap ape2… tapi…… xsangka tahun ke 7, allah aturkan rezeki skali lgi….saya pregy. Tp saya diam Je layankan je sb trauma gugur tahun lepas pun saya xberani nak bgthu sape2… biar suami je tahu kondasi diri saye.. smpai la skrg tgl Lgi 1 bulan je ni nak bersalin… saya slalu mengigatkan diri saya.. kalau ini rezeki saya insyallah anak ni akan dilahirkan di muka bumi ini dgn saya dn suami.. andai kate sebaliknye saye redha. Nak happy 100% pun masih belum setakat ni. Sb ape y ade skrg… ni smua dr allah….. saya bnykkan berdoa mudah2an ni rzki saye yang selama ni saye nanti kan… jd awak, jgn la sedih.. allah tu sntiasa adil. rzki manusia berbeza2…. Enjoy je life awak tu. Xyah sedih2…

1y ago

alhamdulillah tahniah.. Semoga dapat baby comel, sihat dan sempurna