Luahan saja

Hi mommies, sy teringin sngt nk anak. Dah 4 tahun ttc. Tapi suami sy tak kisah pun ada anak ke tak. Setiap kali ovulasi sy kena bgtau dia. Kadang2 dia buat tak tau je. Dlm sebulan bersama tu paling bnyk pun 3 kali je. Dia jaga sy dgn baik.. Tapi part ni je buat sy sakit hati. Makan hati je, luah kat dia pun mcm tak guna. Sbb dia tak ambil perkara ni dgn serious. Kadang2 sy nangis seorng2, atau luah kat kawan ke utk elak sy jadi stress atau pun depressed. Alasan dia tu klu ada rezeki dapat la baby. Tapi perangai mcm ni boleh dpt ke baby. Hari2 sy rasa lonely. Pergi kerja, balik rumah masak, tidur. Hidup rasa mcm tak de meaning.

3 Balas

macam ni lah fikiran suami sy msa kmi berttc ank ke2, asyik kata kalau ad rezeki,ada lah..bertahun mcmtu la,prnh buat rwtn ksburan tp trhenti sbb dia xbg kerjasama utk bg sperma tu,tp tahun ni mmg sy cakap btul2 nasihat,bgaduh pun ..last2 bincang sama2 bru la dia bg krjasma buat rwtn ksburan kali ke2 smpai selesai sy mkn ubt subur.. sy ad pcos, tlur x matang mkn ubat subur lekat alhmdulillah.. bnda ni kena bincang,selagi x usaha yg sepatutnya jgn nak kata redha,rezeki tu xkn dpt kalau kita x usaha.. bukn usaha bsama saja,kalau ad mslh dari masing2 kena la usaha lebih part lain.. semoga dipermudhkn urusan sis..

Pernah rasa macam ni. Saya doa sungguh, yakinkan suami. Akbirnya suami setuju buat juga rawatan subur dgn saya. Suami ada masalah ED. tu dia tak yakin dgn diri dia jika kami having sex. Saya yakinkan dia yg Dr. Say pun ada masalah sperma, dia bersungguh pulih kan. Kan Dr Say pun ego juga dia ingat dia OK, isteri yg tak OK sbb isteri pernah ada rawatan O&G. Bila dua2 check, isteri ya OK, Dia yg tak OK. Komunikasi kena tepat dan berkesan untuk orang yg buat dek ni. Tapi memang betul juga, jika seorang je bersungguh, pasangan tak bersungguh... 😢 Mampu berdoa

Doa isteri kpd suami ni makbul jadi banyakkan doa untuk dia lembutkan hati. Communicate, slow talk tanya dia berkenaan anak ni, sebab mungkin ada juga reason dia tak begitu kisah. Dalam masa yg sama suami pn boleh faham perasaan sis. Semoga dipermudah ya sis. Kwn sy pun ttc lama smpi bersama tu dia kata mcm robot sbb kne ikut date so ada mood ke xde mood ke bersama jd pudar skt cinta tu huhu. Tapi alhamdulillah btl2 masa dia nk ivf tu, dia dh pregnant dulu. jimat duit dia. semoga sis kuat ya..