confirm bukaan 1cm kemarin siang tapi...

Sy tau tiap orang lain2 pengalaman.. mgkin skrg (pagi jm 9.04am) pun masi 1cm sebab sakit contraction mcm main2.. serius! betul ka mau bersalin ni? ☹(sekali sakit btul2,nangis kw syara!hahahaha) pelik jangan cakap, sy sbnrnya terima benda ni boleh berlaku. Kalau mau tanya normal atau tidak, sama juga, memang pun sudah menghampiri waktu due date sy iaitu 29hb Nov tapi tanda show (texture mcm jelly coklat) sudah keluar tu pun start ahad 24hb, skrg ni 26hb ?? well, sy hrp baby d dlm tolong la mommy ni ya.. keluar la baik2.. ok? ♥️ kawan2, share please cara cepatkan bukaan pintu rahim dngn cara yg aman.. tqvm

1 Balas

Bergantung juga puan, saya start bukaan 1cm ambil masa 4 hari baru bersalin. Macam2 dah buat, tawaf 1 mall, turun naik tangga. Last2 serah diri kat hospital dari 1cm terus 6 7 cm dalam masa 6 jam. Kena banyak cakap dengan baby. Kena pujuk2 dia.

4y ago

☹ lamanya tapi mau buat mcmna kan.. harap2 lah semuanya dipermudahkan.. kalau nanti serah diri pun harap lah tu yg dah terbaik.. janji semua berlaku dlm keadaan sedar dn takda la nangis lepas tu sbb mungkin x bnyk yg jadi mcm diharap.. aamiin