39w3d bloody show and contraction

Malam tadi sy dh start rasa contraction intense and kerap. Bgun subuh dh kluar bloody show. Contraction makin sakit. Pergi hospital tapi baru 1cm dilated. Agak agak apa tanda yg saya kena pergi hospital semula ya? Sbb contraction makin sakit. Cuma boleh la berjalan lagi. Darah pun masih keluar mcm period tu. Mmg kena tunggu sampai tak boleh bercakap ke baru nk pg hospital? Saya risau baby stress sbb contraction kerap. (Org cakap contraction boleh buat baby stress). Bukaan dari 1cm nk buka lagi lama tak ye? #ingintahu

2 Balas

slagi awak bole than cntraction tu better awak bt senaman utk cepatkan bukaan n bca surah nabi yunus tu . n al mulk ayat 1 . then selawat bnyk2 . esk pg g hsptl balik ckp nak check ctg bby n cek jalan sbb sakit sgt . inshaallah mreka paham sbb kita kan tak tau keadaan bby dlm tu mcm mna

8mo ago

alhamdulillah awak . selamat berpntang yer . pastikan luka awal sntiasa kering , makan buah oren n syuran . jgn stres tau klau perlu apa2 bgtau jer org trdekat awak . ambil gmbr bby sbnyk mgkin masa NB shgga sebulan sbb nti dah tk sma dah klo mereka mbesar 3month keatas 😩😩 heheheh . enjoy tau jga bby , sllu ucapkan kata syukur 🥰

awak ikut group kat fb KiMM kelab ibu mgndung mlysia . kat sana kalau nak tny apa2 awak tny jer ye , tp pastikan ikut rule grup