Cara cepatkan bukaan

Assalamualaikum semua sy dah turun tanda sejak smlm dah check jalan masih 1cm smpi skrg ni jalan ttp 1cm, minta tolong ajarkan sy kalau ada yang tahu cara cepatkan bukaan l, sbb sy xnk induce😢

7 Balas

Saya banyak cakap dgn baby, zikir nabi yunus.. Dah 6cm contraction tu,saya baca ayat kursi,surah al insyirah dan bercakap dgn Allah (doa) tp sbb sakit, saya memang meracau dah cakap je apa yg terlintas tanpa hirau kiri kanan, alhamdulillah dipermudahkan..

minta suami buat air selusuh. in syaa Allah berkat doa suami. saya admit nak kena induce, dah seminggu dok 2cm tu je. hari admit tu suami buat air selusuh. esok nak masuk ubat tu tgk² dah 4cm tak rasa apa. terus masuk labour room je 😁

Sis try tgk video exercise to induce labor naturally.. sy lepas bt exercise tu hrtu terus bloodshow.. bukaan 1 cm.. esoknye pkul 4am sy bersalin.. ikutkan due sy 14/8 tp bersalin 3/8.. hehe https://youtu.be/0NRadDfQR6Q

Waalaikumsalam. Saya 27hb sepatutnya kena induce, tapi tak jadi sebab bukaan cepat. Awak search kat youtube tips bersalin siti jamumall, pengalaman saya memang menjadi 😂 dalam lr 4jam jer ikut tips dia terus bukak 10cm

9mo ago

Sy esk pagi induce klu buat mlm ni rasa sempat x?😢

Sama macam saya bukaan 1cm tapi contraction belum regular..sy baca tips2 tu bila dah ada contraction yang dia bantu cepat bukaan huuuu..ada tips kee macam mana nak cepatkan 🥹 39wks dah

9mo ago

haritu saya pun sama.ada 1cm tapi weak contraction.so saya buat squat dan mcm cangkung sambil gerak kaki.kalau larat jalan itik.dan doa.goodluck tc xoxo

hi sis. saya bersalin hr tu, saya selalu aktifkan diri. naik turun tgga. then, amalkn kurma wajib stiap hri , alhamdulillah mudah n cepat je proses bukaan

Jalan itik, pujuk baby…kalau dh sakit boleh gentel puting 😅 bunyi mcm kelakar tp mmg laju bukaan cuma sakitlahh sbb dia bukaan pantas

9mo ago

Dah cuba payah nak bangun kebas terus urat😂😂