Minta pendapat ibu².. buntu & penat kerenah family mertua.

sy tak tahu nak luah ke sape.. mungkin nampak mcm kecik hal ni tapi sangat³ terkesan pada sy. Sy pernah gugur first baby bulan 11 tahun lepas, pastu sekarang sy dah 2bulan delay period.. check upt, alhamdulillah +ve. Sy excited nak buat checkup tapi mak mertua halang.. cakap camni "anak mama 3bulan baru mama g check. Takyah la nak gembira sangat. " sy yg dengar masetu mmg down giler.. sampai terdetik dlm hati, kenapalah laki aku boleh share mende gini dgn mak dia. 😑 Sblom² ni camtu jgk.. mase waktu sy berpantang gugur tu, mak mertua selalu banding² kan dgn anak dia. "Anak mama minum jus mam***m sbagai suppliment tambahan.Mu minum la jgk jus tu syira, elok ntuk baby".. masalahnya mmg laa anak dia boleh beli dan minum tiap² hari suppliment tu sbb anak dia bila takde duit nak beli, paksa mama dia beli benda tu. Anak dia tak tahu bila mama dia takde duit, dengan kitalah mama dia mintak pinjam. 😔 Pastu duk bangga² kan anak minum ni bagus minum tu bagus.. Dah tu, kita nak beli benda² bagus camne untuk kita kalau duit kita pun dia pinjam selalu untuk anak dia? 😵 Masa berpantang gugur haritu.. mak mertua selamba panggil tukang urut tanpa discuss dgn kami suami isteri kos nya berapa², tahu² je kene bayar.. dibuatnya kami takde duit mase tu camne? kami terpaksa guna saving kami mase tu.. 😭 Mak mertua sikit² nak bandingkan dgn anak dia..kadang² stress melayan family mertua. 😵 Patot tak sy g buat checkup senyap²? kira berdosa ke sy lawan arahan? sy kan pernah ada sejarah gugur, jadi taknaklah benda tu berulang lagi.. 😔#seriusnanya #pleasehelp #pregnancy

Minta pendapat ibu².. buntu & penat kerenah family mertua.
44 Balas

sy pon meluat dgn mak mentua sy.. dia suka masuk campur taw lagi satu family mentua sy ni kakak2 ipar.. kite 1st bby juga ade yg taktahu ade yg tahu.. tak tahu tu ajar laa kan bgthu mcm mane.. ni sy dah buat ke salah buat sikit ke.. baru nak tegur.. bengang je rasa.. anak sy x sihat g klinik. kite ikot je arahan doc. mak mentua n pak mntua sy ckp x penah lg dgr bby kena tu kena ni.. dah doc suruh cmtu.. kdg sakit aty juga la.. then dduk sebumbung pon x syok juga senanya.. sume keje uma sy buat.. mak mentua acah2 sakit. geram tahu x. kdg nk luah kan kat sape pon tktahu laa.. tgok muke suami kesian plak rasa aku ni berdendam dgn mak kau.. sabar jela..