durian

Sy skarang 34weeks, tringin nk makan durian. Boleh ke? Ade bg kesan tak kt baby dlm kandungan?

29 Balas

boleh je makan kalau teringin.. tapi kalau boleh elak kan laa.. sebab apa tw.. tak tahu la klo kebetulan or benar.. kwn2 sy yg suka mkn pedas n bnd2 pns ni.. bila anak lahir. msti anak kne ezima.. sbb time mengndung dowg suka mkn pedas n bnd2 pns.. tmbh2 durian.. sebab masing2 pesan kt sy klo blh jng la mkn.. klo teringin sekala merasa je. tapi ada jgk yg mkn bila anak lahir ok jee.. mgkin kwn2 sy to smue kebetulan..

Boleh makn.. Tapi jngan byk... Bykkan minum aor lepas makan tu... Insyaallah ok... Saya skg pregnent 23minggu.. Teringin sgt nk makan durian.. Yela tgh musim kan... Bau sana sini.. Geramjeee.... Hahahahahaa the end husband belikan sebiji tp saya makan 3 ulas je.. Then minum air masak byk2x.. Alhamdulillah so far baby ok je....

Saya setiap hari makan durian, outstation pon semua kawasan sediakan durian, mungkin sbb musim.. then tadi dekat opis sediakan durian.. boleh dikatakan hari2 makan durian, makan x jadi apa.. tapi bau dia buat sy pening.. and banyakkan minum air putih ye lepas makan durian .

Boleh je makan sis..kandungan gula dan karbohidrat seulas durian sama seperti buah2 yg lain mcm epal merah, nenas dan sebagainya..jd makan berpada2 ye..4, 5 ulas should be okey..saya pun reaching 34 weeks soon..baru minggu lps mkn pulut durian..hehe

boleh je nak makan . yg bahayanya durian jual tepi jalan yg banyak2 tu . racun banyak . sbb tu buah and isi dia cantik . elok makan yg durian kampung . kurang sikit risiko sbb organic takde racun .

saya 31w hari2 duk ngadap . padahal saya bukan penggemar durian . tapi sejak akhir2 ni pantang bau , pantang nampak . hari hari 2-3 ulas . alhamdulillah baby pon suka kalau saya makan durian 😂

Boleh jer makan sis.. Tapi saya klu makan durian mesti satgi muntah balik.. Ikut atas badan masing2 sis.. Jangan la mkn banyak.. Cuba makan seulas dua dulu..

BOLEH JE MAKAN... takde masalah pada baby n ibu pn... semua tu mitos je... Sy tya dr pakar, dr pakar siap marah lg, knp nk dgr ckp org....😹😹

kalau ikutkan tak bole sebab durian kan panas . kalau tringin nak makan , boleh makan seulas dua saja . jangan lebih , kesian baby

Boleh je makan. Durian sbnarnya mencegah darah tinggi n beri tenaga masa pregnant tp jgn mkn bnyk sbb durian manis. Tu yg sy baca