durian

Sy skarang 34weeks, tringin nk makan durian. Boleh ke? Ade bg kesan tak kt baby dlm kandungan?

29 Balas

sy hari tu teringin , makan jugak 2 ulas . nk lebih HB tak bagi .. lepas tu terus tak suka durian bau pon xnk 😂

Ada org blh makan, ada org xblh..sbb ada yg kguguran lpas makan..klau sy xmakan dulu, takut jd apa2 pd kandungan

makan tu boleh sis, jangan lupa diri je waktu makan, 2-3 ulas cukup la, jangan la sampai 2-3 biji hehehe

try n error dulu tp jgn la melantak smp berbiji2 ye.. makan seulas 2 cukup buat lepas2 teringin tu..

Mkn boleh tp jgn byk..seulas je..wt lps2 terliur..saya pon mcm tu..jgn mkn byk..seulas dh ckup

Sya 20 minggu,smlm ada la mkn buah durian..sebiji jer..hrap bby tak apa2 la,,bby masi bergerak..

Klu xde kencing manis boleh je..tp klu ade kencing manis tu risiko sikit sbb karbohidrat tggi..

Sy skrg dah 33week,minggu lepas makan 9 ulas sebab teringin sangat nak makan 😊.

sy pon tak tahu durian tak boleh mkn..sy bedal je,nasib baik x jadi pape..hahaha

sy dah 27w , haritu mkn 2 ulas je. alhamdulillah takde apa2 yg berlaku ☺️