MAKAN DURIAN DI USIA 37MNGGU

assalamualaikum mau tnya tidak apa ka mkn durian dlm 37mnggu ni , sbb sy tlnjur mkn ba sy tringin tpi sy tkut ada apapa dgn baby 🥺ada yg prnh mkn durian lebih dri 2/3 bji mcm sy ?

5 Balas

dua tiga biji??? 😱 dua tiga biji atau dua tiga ulas puan? kalau dua tiga ulas okay je, setakat nak lepas teringin. kalau dua tiga biji tu takut baby panas dalam perut. kesian baby.

3y ago

sama-sama. 😘

Saya pernah makan durian banyak juga time pregnant.. okay je takde apa pun .. doctor pun cakap takpe cuma takut gula naik kang gdm pula tu tak disarankan .. tapi kalau boleh jangan la

3y ago

ye sis , alhmdulillah dah check doc ckp baby ok . takut sy tu tuhan ja tau 🥺😅

Saya pernah makan banyak buah durian masa pregnant tahun lepas. Baby keluar muka merah2, mungkin sebab panas. Ada kes baby meninggal dalam perut 😣

3y ago

mudahan la kita smua d prmudahkn dan d lindungi oleh Allah swt AAMIN 🤲 kan sis sy pun tkut2 ni lps tmkn bru tbaca

doa baik² je.. saya makan seulas je janji dapat merasa 🥰🤲🏼 insyallah teda apa²

3y ago

aamiin ye sis , tq sis 😘🤲

2 3 biji ke ulas. In syaa Allah okay je.. Mnum byk air.. Mandi klau panas..

3y ago

oke sis trimakasih 😘🤲