durian ...

Sy preggy 34weeks .. tringin makan durian sgt sbb dan sbulan wngi durian tu asyik trhidu dmana2 tringat2 durian.. jdiii tdi ipar bawa kan 1bji buah durian ..tpi sy risau so utk elakkan trbayang2 wajah durian sy makan 1ulas buah tu .. Xpa ke sy makan xbg effect ke smpai bantai 3gelas air putih lepas tu ??

26 Balas

saya dari stat musim durian sampai da nak habis musim , saya makan jee durian sebiji dua biji , alhamdulillah takde apa masalah . saya pergi KK saya tanya dengan sister bukan nurse , sister tu kata bole makan takde masalah , apa kite makan masuk dalam usus , anak duduk dalam rahim , takde istilah baby panas ke apa ke cuma nnt berat naik la baby jadi besar sebab manis . itu sahaja :)

mkn je ..start la seulas..klu ok mkn je..sy mkn je ikt sy nk..34wk jgak😁 tp jgn la over sbb durian manis n bergas baby kn bsr..nnt rsa senak je dada pedih ulu hti sbb angin durian tu..tp thn je jnji blh mkn😂😂😂

Saya makn durian masa kndungan 30 weeks..dekat 5 hingga 6 ulas juga..lepas makan perasaan baby xbnyk gerak..runsing sngt..lepas tu dh xberani sngt nk makn😅😅 xtahu mgkin panas ataupon mgkin bby po kenyang

blh kot..sya 16weeks.tadi dah telan 1 biji durian.dlm tu ada 7 ulas..mudah mudahan tak apa2..sebenar durian ni dilarang makan sebab takut kencing manis..siapa yg ada diabetes mmg dilarang keras lah.

sy skrg dlm pantang. 23/6 haritu deliver. sblm tu tingin nk mkn durian. byk hari mkn. smpi laaa mlm 22/6 tu, siap mkn pulut durian. keesokkannya trus saket. bersalin 38minggu. huhuhu.

sy mkn hbs 1biji.. nth brape ulas nth.. 😅 lps tu x egt p plk mkn ubt sbb nk kluar.. alhamdulillah slmat xde kesan pape.. tp lps egt tu risau jgk.. jgn tiru ye.. oh ye sy 20week

Sy mkn durian jg,Alhamdulilah ok je.. Mula2 mkn cuba mkn 2ulas je,rasa mcm ok,pastu next mkn pula 4 ulas,next mkn lg berulas2 😅 Alhamdulillah ok je sy preggy 32 weeks

Bgantung pd bdn . Tp untuk hilangkan dari tliur . Dua tiga ulas boleh je . Stiap apa kita mkn smua kne bpada pada . Tkboleh ikut nafsu hantu durian tu ..... heheh .

5y ago

Haha . Kan . Seulas pun cukuplah buat rasa . Lps pntg . 1 pokok pun bolehh . Hehehehe

Sya 38weeks skrg..smlm mkn durian.. alhamdulillah ok..makan bpada bkn smpi nak 3-4biji ....cuma lps mkn minum air masak byk2 sbb durian ni panas

Boleh jer makan sis bg hilang trliur tu..sy pon makan gak ari jumaat lps sbb xtahan dk terliur jer.. mkn jgn bnyk la just bg hilang trliur jer..