Cmne nk kawal berat naik

Sy selalu dngar org mngandung berat naik smpai 20-30kg.. Tp sy bru naik 7kg dr bkk buku.skrg sy 27week. . Misi da bising da.. Siap tnya sy lg "berselera sngt ke mkn".. Next appoitmnt sy bole naik setengah kilo je misi kate sbb sblm ni da naik bnyk.. Dah la appoimnt lps raya.. So bile sy nk mkn rase serba salah tkut berat naik bnyk.. Klau x mkn kang sian ke bby plak..ibu2 buat mcm mne ye xnk bg berat naik bnyk?

23 Balas

Bila awk stress pon boleh menyebabkan berat naik jgak, mcm sy berat trun even sy kuat mkan, sy mkan 2jam sekali dlam kuantiti yg sikit sbb sy lepas mkan cepat rasa loya, untk control berat bdan tknk bg naik sy pon tk sure, cuba awk cari article dlam ni mgkin ada yg boleh membantu