Cmne nk kawal berat naik

Sy selalu dngar org mngandung berat naik smpai 20-30kg.. Tp sy bru naik 7kg dr bkk buku.skrg sy 27week. . Misi da bising da.. Siap tnya sy lg "berselera sngt ke mkn".. Next appoitmnt sy bole naik setengah kilo je misi kate sbb sblm ni da naik bnyk.. Dah la appoimnt lps raya.. So bile sy nk mkn rase serba salah tkut berat naik bnyk.. Klau x mkn kang sian ke bby plak..ibu2 buat mcm mne ye xnk bg berat naik bnyk?

23 Balas

sesetengah orang je kot naik berat 20-30 kg. sy sepanjang mengandung naik 7 kg je. bersalin 40 minggu. anak 3.25kg. jaga makan sebab gdm. risiko baby besar2 ni

saya mula buat buku 45kg skrg 24 minggu dah 55kg ,nurse tk ada bebel cme awal awal jee kene cek tekanan darah skrg doc ckp sebulan kene naik 2kg

sy dari 52kg naik hingga 70kg sis. skrg 34weeks, misi dia bebel gitu2 je,yg berisiko mmg dia xbagi naik banyak kena diet sbb ada risiko dia

3y ago

Sama macam sy sis buka buku 50 kg 24 week naik 69 kg ni tak tau laa berapa pulak naik huhu nurse sy tak biding doktor je geleng palo hahaha

Saya 22 week naik 800gram dh kena bebel ngan nurse. Die nk jumpa lg on 1st June tgk berat naik ker tak.. Seram Ooiii

saya dri berat 61 skrg dah 76 kjp turun kjap naik..kdg smggu boleh naik 3kg😄tpi misi tk mrah pon..huhuh

Sy 24w bru 2kg Naik kawal sbb gdm. mmg mkn kerap tp semua sikit. nasi suku. kuih 2 potong je. roti 3 keping

Saya 1st buka 52,ni dh 28w 67kg..kena bebel pula.. Tu lahhh mcm mana ya nk kawal berat.. Naik mendadak..

alah makan je sis..jangan nak ditahan2..yang penting ambil mknan seimbang..lebihkan buah & sayur

sy dr awl, smpai skrg berat still sama. tahun lps dh naik dr 52-64Kg. Thun ni nk kawal plakk ..

sy pun sma naik 1.4 kg dlm satu bln..lpstu misi mrh sy then dia srh sy mnum air gula😅