Emosi

Sy risau dengan emosi sy. Lately, sy asyik menangis rindukan suami. Kami bukanlah PJJ, namun suami banyak komitmen lain sampaikan kurang beri perhatian pada saya. Kadang kala sy bermalam di rumah parents saya kerana suami sibuk dengan urusan dia. Dia akan datang jenguk saya tapi selalunya kejap je. Dalam 2 jam mcm tu. Sy offer dia utk bermalam dgn saya, tp dia selalunya nak bermalam di rumah kami, bila sy nak ikut dia, dia cakap kesian sy, takde org nak tengok2kan. Kesian suami sy, dia mmg tak cukup tangan nk uruskan semuanya. Tambah lagi sy pun nak perhatian dia. Ini ank pertama kami. Jadi sy selalu pendam perasaan sy, dan menangis sorang2.sy rindukan dia sangat2. Mungkin pembawakkan baby. Sy x berani nk luahkan pada dia. Tak pasti apa reaksi dia. Tkot dia makin tertekan. Nanti akan jadi pergaduhan. Tp sy dah x boleh nak tahan lagi dah. Sbb dah lama sangat kami takde masa bersama. Sy rasa kami makin jauh. Apa patut sy buat?

42 Balas

Bila sy bkk app ni, sy ingt sy sorang je yg ngada2 sis, sy malu nk luahkn sbb tk tau knp suami sy kje mlm xdpt blik sy akn ngis, sesangkn sebelum ni sngtlh ok, blh independent, xkisah pon.. Tup2 prrgnant emosi plk.. Haha.. Sy bru lps ngis luahkn kt suami and sy pon terkejut jgk respon husband sy dye memujuk, selalunya payah nk pujuk.. Msa sblom sy nk luahkn sy akn ingt kami akn gaduh, tpi tak, mngkin sy ckp yg rindukan dye dan pelukan suami xsama dgn org lain especially first pregnant, i hope after this, sis kna bnyk berbncng, konunikasi, video call walopon skjp, buatlh apa2 cara sklipon, jgn biarkn rindu tu terpendam k.. Dont sad2 sis