Emosi

Sy risau dengan emosi sy. Lately, sy asyik menangis rindukan suami. Kami bukanlah PJJ, namun suami banyak komitmen lain sampaikan kurang beri perhatian pada saya. Kadang kala sy bermalam di rumah parents saya kerana suami sibuk dengan urusan dia. Dia akan datang jenguk saya tapi selalunya kejap je. Dalam 2 jam mcm tu. Sy offer dia utk bermalam dgn saya, tp dia selalunya nak bermalam di rumah kami, bila sy nak ikut dia, dia cakap kesian sy, takde org nak tengok2kan. Kesian suami sy, dia mmg tak cukup tangan nk uruskan semuanya. Tambah lagi sy pun nak perhatian dia. Ini ank pertama kami. Jadi sy selalu pendam perasaan sy, dan menangis sorang2.sy rindukan dia sangat2. Mungkin pembawakkan baby. Sy x berani nk luahkan pada dia. Tak pasti apa reaksi dia. Tkot dia makin tertekan. Nanti akan jadi pergaduhan. Tp sy dah x boleh nak tahan lagi dah. Sbb dah lama sangat kami takde masa bersama. Sy rasa kami makin jauh. Apa patut sy buat?

42 Balas

Banyak kan bersabar ye sis. Sye pun dah lama tak jumpa suami dari start pkp bulan 3 haritu sampai lah harini. Emosi mmg terganggu sngt dgn first baby, time check up sesorg, puasa dia takde, raya ni pun dia takde. Tahun ni lah first time kitorg jauh. Allah je tahu perasaan ni mcmne. Nak atau taknak, memang kena kuatkan semangat. Kena bnyk bersabar. Masing2 rindu tapi fikirkan commitment, tanggungjawab kitorg kuatkan semangat. Selalu call, video call. Kekadang sampai nangis time video call sbb dah rindu sngt. Tapi suami selalu pesan, dia buat semua ni utk sye, baby n family kita. InshaAllah ada manis nya nanti. BE STRONG SIS 🥰

4y ago

Iya btul..sama2 xnk berpisah tpi apakan daya keadaan tdk mngizinkn..