Berat 126kg

Sy pregnant 39week1day harini. Belum ada tanda nk bersalin. Sy berat 126kg, xde gdm alhamdulillah. Tp berat naik mendadak sgt. Sy stress nurse dgn doc mcm marah sy mkn byk tp sy rasa sy mkn mcm biasa je. Bju pun xketat. Pakai yg lama je xde bju preggy. Skrg hri2 kena gi timbang, check bp dgn kencing. Ok je bp dgn air kencing. Sy stress sgt. Ada x yg mcm sy. Naik mendadak berat? Masa awal bkk buku berat 103kg je ? please bg semangatt

Berat 126kg
58 Balas

Nurse tu mungkin risau takut ada masalah lain nnt. Nurse doc marah tanda risau kesihatan mak dan baby. Positive ye sis. Yg penting sis dan baby sihat, lepas bersalin nnt pantang, confrm turun balik berat.

Sabar ye ibu.. Ibu yg obese ni dikhuatiri dpt GDM atau mslh lain.. Hrp ibu bersabar n biarla doktor memantau perkembangan baby ibu.. Klu ada apa2 senang dpt kesan awal.. Yg penting ibu n baby slmt

Sis kena byk mkn sayur dan buah2.. sy pun dh 93kg skrg 34w... Diet control.. nasib nurse sy tu baik, xde marah2 sebab berat bdn naik.. katanya normal lah ibu mengandung naik berat badan😅

Saya pun sama berat naik mendadak tapi rasa makan macam biasa je. Tp air ketuban banyak. Tp kencing manis dgn darah tinggi tak ada. Tiap kali nak check up mesti takut sob sob.

Sama la dgn saya..time peknen berat naik mendadak..padahal sy x nampak gemok sgt..perut je besar..tiga kali peknen..mmg ada masalah berat naik😅tiga2 anak lelaki

Samalaaa ngan sy sis..berat naik mendadak..smggu 2 kali kna p klinik sbb berat naik..padahal makan spt biasa..lebih2 lgi tangg bra ..mmg besar tahap 5kg dh sebelah2😂😂

Sabar la sis..bt pekak je ap nurse ckap..yg penting kita jga ksihatan..saya ni pun da kali ke2 kena ulang alik klinik sbb berat naik byak..layankan je ap diorang nak..huhu

Jgn stresss...follow the flow je.doc & nurse mmg sgt care ttg naik berat ni sbb takut ada masalah lain.klu xde masalah syukur alhamdulillah...juz enjoy the moments.

Samalah sy.. Td g KK 36w..berat dh 64.9 kg.. Masa booking 52.7kg..almost naik 12kg lebih.. Padahal mkn sikit je.. Mmg doc n misi bising sikit.. Tp nk buat mcm mn..

Mmg la bahaya berat sgt.. 70kg pn da takut mcm apa kita ni.. lepas bersalin nnt, cuba la turunkan berat badan.. bila badan ringan, mudah nk ibadat, kerja..