Berat 126kg

Sy pregnant 39week1day harini. Belum ada tanda nk bersalin. Sy berat 126kg, xde gdm alhamdulillah. Tp berat naik mendadak sgt. Sy stress nurse dgn doc mcm marah sy mkn byk tp sy rasa sy mkn mcm biasa je. Bju pun xketat. Pakai yg lama je xde bju preggy. Skrg hri2 kena gi timbang, check bp dgn kencing. Ok je bp dgn air kencing. Sy stress sgt. Ada x yg mcm sy. Naik mendadak berat? Masa awal bkk buku berat 103kg je ? please bg semangatt

Berat 126kg
58 Balas

Saya pun sama sis 😂 baru lepas check up ni..hari selasa semalam berat 58, hari khamis kena dtg lagi sbb berat naik banyak..timbang hari ni 60 dah ..

Okay je sis, no worries.. Sy 3x mengandung mmg naik mendadak, +- 25 kg, x de GDM , BP alhamdulillah okay sepanjang mengandung, bsalin, bpantang..

Normal. Sy pon dulu hari2 g klinik. Sorang2 plak tu tanpa suami pon. Apa pon yg nurse ckp telan ja lah. Sabar ya. Ngandung kena jaga emosi ya

Saya 6hb da start balik kena ulang alik klinik selang shari..800je pun naik..tapi nurse terlebih syg kan..haha so kena jmpa selang shari la..

Same mcm sy..mule buka bku berat 41kg Skrg 39w 64kg.. Naik 23kg..sy pon same kne cek bp gn urine..tp ok je..takde pape..nurse risau jugak..😥

5y ago

Kan. Rasa mcm mudah sgt berat naik padahal mkn biase2 je. Takpe la redha je la😅

Sama mcm sy.. Buka bku dlu berat 99kg je.. Ni msuk 37week dh berat 114kg ..pertama kli berat sbgini dlm hdup.. Tkpelh asalkn bby slamat n sihat

5y ago

Inshallah moga kita dipermudahkan urusan melahirkan nanti ameen 🤲🤲

Berat normal sya 53kg.. Timbang d klinik 63kg.. Lps 3weeks tu sya timbang kat rmh 61kg plak.. Pdhal makan ok ja 😅 beratt turun 2kg..

Sy 26weeks naik almost 20kg sis. Xtau nak gelak ke ngs. Before preg, berat 42kg je. Tp everything is ok. Just that sy ada minor thallasemia.

5y ago

minor thallasemia itu apa ye sis???

In shaa allah xde apa tu sis. Selagi xde gdm, bp xnaik. In shaa allah okay. Semoga sis selamat bersalin. Jangan stress2 😘

alhamdulillah xde sebarang masalah kesihatan kak...semoga dipermudhkan... banyakkan solat hajat spy bersalin normal..