BERAT BADAN IBU

Hi mummy .. ade tak snie yg berat badan tak naik mendadak mcm sy.. ikotkan awal sy bukak buku berat 84kg n skrg 24 week berat 86kg.. sy xde alahan boleh mkn mcm biasa .. nurse KK ckp tkot baby sy kecik .. bru nie sy ade buat detail scan n berat baby tally sje dgn week dia .. normal ke tak ye? #ingintahu #pleasehelp #firstmom

5 Balas

Sy 25 week minggu lepas jumpa doc..doc ckp berat Sy naik 1.4 kg..kalau check di KK mmg nurse bising da😅..doc ckp 1.4 kg kebwh ok lg naik bdn dlm sebulan..btw berat Sy skrg 71.4 kg.. Alhamdulillah scan biase & detail scan smua doc ckp ok perkembangan baby...

6mo ago

sy 6 bulan naik 2kg je.. tu yg risau 😂 tpi nseb nurse KK xde bising .. sbb baby growth okay normal je..

InshaaAllah normal. Jgn risau. Saya berat senang naik pun dr takut risau anak besar. Takpe, selagi awak boleh makan, makan je bagi nutrisi kat anak. Jgn mikir sangat. Ada org lambat naik beratnya dah hujung2 baru mendadak naik.

6mo ago

Alhamdulillah legaa sy dgrr .. sy perut je nmpak mkin mmbesar bdan tak ..

sy berat naik mendadak time 19 week ke 23week.. almost 10kg naik.. nurse terus suruh datang hari2 check bp.. alhamdulillah xde apa2.. skrg 27weeks, memang kawal sikit pemakanan..

Saya bukak buku 64kg sekarang dah 26 w 66kg je berat saya. Baby okay je. Berat baby pon dah capai 1kg . Jangan risau ya. Janji baby dalam kandungan membesar dgn normal je

normal

6mo ago

baik2 .. nnti nak tgok next scan dgn kk mcm mna plak