Berat badan naik mendadak

Sy 29w , tp berat naik mendadak sgt . Nam control mkn tp lapar . Kene buat bp n urine 2x sehari . Ada tips x nak control mkn 😔 dah control pon naik jgk banyak xtau knp . No gdm

2 Balas

Saya pun sya x de gdm, hmpir berbuln sya kena ulang alik kk utk amik bacaan bp dn berat dlm selang dua hari skli, lps tu sya cuba kontrol pengmbilan portion mkn sikit2 tpi kerap nsi sikit sayor n lauk bnyk.. alhamdulillah bru kali ni sya x yah ulang alik sbb berat x naik bnyk.. sblm ni berat sya extra 1kg /300g /100g so kne cek kt kk.. tpi kali ni Dr kta kurang 100g so lege x yh ulamg alik kk selalu hehe… tpi hal ni mmng sya akui cara pemknn sya yg nonstop dn kerap craving manis dn mkn suka bertmbh.. bru ni sya nekad nk kontrol sikit..hrp sya kuat

sama la. xde gdm, berat naik mendadak..tp sy gap 4 hari observation kt kk. pun skrg asyik nk mengunyah saja. sy cari kacang2 dan buah...tak mkn heavy sgt.