Zincofer

Sy pregnant 10 weeks. Td pegi kk dpt ubat zincofer. Lps sy baca pasal zincofer ni. Sy baru tau ade kandungan asid folic dlm zincofer ni. So sy nk tny, kalau sy mkn zincofer dh tak perlu makan asid folic ke? Ade tak sesiapa yg kne consume ubt ni jugak?

21 Balas

Nurse bgtahu sy if consume zincofer xpyh amik asid folic da..sbb dah ad af dlm zinfocer tu

Saya dulu nurse suruh saya berhenti makan folik asid yang kecik tu & consume zincofer je

yup makan yang tu saja sudh ckup sy pun dlu mkn yg tu ja anak sihat alhamdulillah

Usually kalau dh dapat zincofer kk memang stop bagi acid folic . Just makan zincofer je

5y ago

Sy baru last week 1st check up. Dpt asid folic. Cume pagi td tbe2 kne g klinik sbb suspect tb. Tp doc bg sy zincofer. Kene mkn selang sehari. Sy xtahu pasal kandungan zincofer tu. So sy xdelah tny doc kne stop asid folic tu ke tak.

Doc kk kt tmpt sy kata blh je consume dua2. Sy selalu consume dua2. Haha

Tak perlu lagi consume, zincofer dah complete smua dah ada 😊

Saya oon mkn zincofer jeww dri awal preggy smpai skrgg 😆

xperlu dah sis..sebb zincofer dah complete..smua ad

Sy pn tgh mkn zincofer..

nurse dgn doc dekat klinik kesihatan ckp mkn zinconfer je sbb dlm tu sume dah ada