Low Hb, Zincofer

Salam hi momies semua. Sebelum tau sy low hb, sy cuma consume folic acid shj, lepas dah tau low hb, nurse kat KK bg zincofer. Sy tanya nurse perlu ke mkn folic acid jugak, nurse cakap tak perlu, makan zincofer shj. Boleh ke sy mkn zincofer +folic acid? Atau zincofer je dah cukup? #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Zincofer dah mengandungi semua vitamin yang dperlukan..tak perlu da ambil folic acid berasingan..cuma tingkatkan pengambilan makanan y mengandungi folic acid seperti susu,kacang badam,bubur kacang hijau dan sbg nya..semoga info saya ni dpt membantu ibu yang baru hamil😘🤰

zincofer dh ada folic acid. so x perlu dh. nurse pon dah bagitau x perlu kan. so x perlu lah mkn dah. mkn zincofer je. mkn time mlm sebelum tido dgn air sunquick tanpa gula.

12mo ago

Alright, thank you 🤗