weeks15 tak makan zincofer

weeks 15 tapi tk makan ubt zincofer yg doktor bagi, just mkn folic asid & minum susu je. ada effect kandungan tk? sbb tk boleh telan langsung zincofer tu msti muntah balik 🤢

1 Balas

Acid folic nie bagus makan bfr pregnant and masa 3 bulan pertama. Saya dulu dapat new obimin dpd KK tapi lepas makan asyik la sakit kepala 😵‍💫 last last saya beli maltofer fol, so tak perlu makan folic acid dah. Kunyah je, pil nya rasa coklat. Sebab folic acid sahaja tak cukup utk nutrient baby. Dah cuba cakap dengan dr pasal zincofer?

2y ago

saya pun sama. tak boleh telan zincofer.. saya amek maltofer. doc hosp kata boleh amek maltofer. sama je. cuma kena beli sendiri je .