berat badan

Sy pergi kk dah dua kali dalam bulan ni dan sepanjang 2 kali nie berat badan sy makin turun. Sy risau sikitlah sebab takut sakit ke ape. Jm tanya ada morning sckness sy kata tak ada. Sy makan macam biase aje tapi sy pun pelik berat makin turun. Tapi sy pergi scan baby alhamdulillah perkembangan dia okey dan membesar dengan baik. Ada tak ibu2 yang alami situasi macam sy ?

2 Balas

Sy pun berat turun 2kg dr yg sebelumnya. Nurse pun tanya kalau2 sy ada alahan tp takde. Cuma sy kurang berselera makan nasi dan sy terlalu kawal gula. Sy x minum manis langsung sejak tau pregnant. Jd nurse suruh sy makan manis jgk sikit2 tp jgn over sgt. Risau jugak kalau berat turun ni. Takut effect baby. Ni x tau lg keadaan bby sbb 20/8 baru next appointment KKIA.

5y ago

Itulah sis , sy tiap kali checkup berat turun. Sy amek nasi macam biasa cuma sejak pregnant memang sy kurangkan manis sebab parent ada kncing manis tapi mnum air gula haritu alhamdulillah ok aje. Cuma sy waswas la kenapa berat turun . Takut si kecik dalam perut nie aje 😊

sy pun mcm tu . tp as long baby punye perkembangan okey . sy tak risau . sy anggap je sy yg kurus 😋 baby sy besar sikit dr tarikh due die

5y ago

hihi betul tu ..