Folic Acid?

Sy nak tanya macam sy bru je dpt tahu pregnant, dan xpergi lagi jumpa dokter, adakah wajib sy ambil folic acid dulu? Atau tunggu bila dh jumpa doktor nnti bru makan?

29 Balas

Makan je sis folic asid tu.. Bila jumpe doc n buat bku pink, doc pon akn bg folic asid jgk

Lebih bagus makan folic acid dr sebelum mengandung. Jd silelah mkn folic acid dr skrg

Makan acid folic seawal mungkin bila taw dh pregnant utk kebaikan pertumbuhan baby

macam sy baru tahu prgnant 4W baru ambil folic asid dikira terlambat x?

Folic acid mmg blh dimakan sblm pregnant lg, xde mslh klu ambil skrg ☺

Wajib dah makan..tak yah nak tggu g kk..beli je kat farmasi.

Better minum susu hL, sbb dah ada cmpur folid asid,

Sblum pregnant pn boleh amik.boleh sis.. Mkn je.

folic asid wajib ambik untuk elak baby cacat

Sblm pregnant lagi bagus ambik asid folic