Folic Acid

Hye mommys semua Nak tny skit ubat asid folic sy ni dah nak hbis Baru je 11 weeks nnti jumpa doktor 27hribulan ni.. Then sy kena mintak kt nurse ke atau jumpa je dgn doktor nti then mintak asid folic eh? Ada cdgn mommys? #firsttimemom

14 Balas

dulu waktu sy .. nurse ckp kalau ubat abis . terus jumpa diorg kt bilik yg biasa kita cek uo tu . tyh bg buku pink kt kaunter . ckp je ubat abis . hehe bnde free buat apa beli kan 😝

kalau sy. setiap kali cekup nurse tnya ubat ada lagi tak. even ada lgi iolls cakap tinggal sikit. so tk kan jadi putus stok ubat

Tnye je doc.. Tp kalo rs lmbat, nk cepat n ada bajet ble gi beli kat pharmacy mcm guardian, watson etc. Brand appeton.

masa app dgn doc nti, gtau doc skali yg asid folic dah nak abis..nti doc akan tlg orderkan dgn farmasi klinik 😊

5y ago

not a big prob mommy 🤗

Kadang2 diaorg akan bagi terus obimin.. Mcm saya cek 10 minggu dia terus bg obimin

Sy bila masa checkup.. Dr/nurse tanya ada makan ubat tak.. kalau da nak habis bgtau..

Selalu nurse akan tanya, folic acid ada lagi tak? If diorang taktanya. Cakap kat nurse je.

5y ago

Sy ada appointment dgn doktor nanti.. Tny doktor boleh tak.. Dgn nurse lmbat skit 3/7

Boleh je terus gi klinik ckp kt nurse ubat tu dh abis. Ckp je nk amik asid folic.

5y ago

Ouh.. Mcm tu.. Okey👍🏻

Kalau xsilap minggu ke 12 da start .. multivitamin complete Kan?

Boleh beli di farmasi jgk sis..