kos scan baby

Hi.. sy nak tahu kos scan baby berapa ya? sekarang 7 weeks .just nak tahu keadaan baby ..haritu masa buat buku dah scan kat kk tapi doktor cakap belum nampak lagi ..sy buat buku masa 5 weeks ..

8 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Scan di kk free je. Tp klau pg private clinic harga berbeza2.. Normal 2d scan ada yg rm40 n ada yg rm80. Kena pandai cari dkt mr google.. Best clinic bole cari yg ada sonologist. Better buat research dulu berapa week sesuai utk buat scan. Mcm sy buat detail scan ms 18 minggu bole tau smua detail baby n gender.

Baca lagi
4y ago

okay faham.. terima kasih info 💕

depends..tapi 7 weeks mmg still early utk nmpak..nmpak kantung je dlu tu..klu 2D black n white tu murah skit..3D n 4D mmg mahal skit..so better pick time yg btul2 perlu utk scan..3D around 24weeks above baru ok nak buat..2D xkisah..dlu sya nk scan cepat sbb nk tgok baby ada kat mna sbb ada history ectopic..

Baca lagi
4y ago

yep.. terima kasih banyak cadangan dan info .💕

2D/3D Rm40+photo hitam+ringkas 4D/5D Rm100+cd+photo colour+lengkap

4y ago

murah jugak tu. dulu sy stay skudai..now baru pindah selangor..tengah usya tempat yang murah..setakat ni tak jumpa rate harga tu 😅

Hari tu saya ada tanya around 70rm mcmtu lah

4y ago

yep..ada juga jumpa rm70-90 .rate harga kat tempat sy ni .harga tak sama 😊

2D dlm RM40 - RM 60.. ikut klinik

4y ago

ouhh..2d ya ..okay² terima kasih awk

sy buat dekat klinik siti rm70

4y ago

haah 2d je

VIP Member

Bergantung pada klinik...

4y ago

ya.. harga tak sama.masih mencari.nanti cukup masa pergi scan je😉

VIP Member

Scan kat KKIA free

4y ago

yeke.. awal lagi eh? excited punya pasal..anak first ni.. just nak tahu keadaan dia.. semoga baik² saja 😊