BUAT BUKU PINK DI KK SHAH ALAM

Salam, Saya #firstmom , dah scan baby 9 weeks di klinik swasta dan doktor kata dah boleh buka buku pink. Just nak tanye, Saya Tinggal di Bukit Raja, Klang. Tapi saya nak buka buku pink di KK seksyen 7 boleh ke? Sbb saya dan suami kerja di shah alam. So cadang nak buat kat sek 7 jea. Jalan klang tak berapa tahu sgt. Boleh ke? Atau saya mmg kena pergi KK area Klang jugak?

3 Balas

Kena ikut alamat rumah puan sebab selepas bersalin nurse kk akan datang rumah masa kita dalam pantang untuk pantau keadaan kita. Pantau jahitan, pantau luka ceaser dan baby juga. Kadang2 nurse datang naik motor je dari kk.. itu lah sebabnya kena ikut alamat rumah sebab nurse akan cover kawasan yg berdekatan dgn mereka. Dan andai kata puan emergency dah nak bersalin or ada apa2 masalah boleh minta tolong nurse di kk yg terdekat dgn rumah tu. Ada sebab dia ikut alamat rumah. Kalau lepas bersalin puan akan berpantang di kg, nanti dah nak dekat bersalin kena bagitahu nurse alamat kg supaya nurse klinik desa di kg pula boleh take over puan selepas bersalin. Tak semua nurse akan dtg tengok semasa berpantang tp ada kemungkinan sbb sy pernah ada pengalaman nurse datang masa berpantang

1y ago

Owh mcm tu. Terima kasih sis 🥰

Sy kje di kl, buku pink kne buka di puchong selangor juga sbb ikut alamat rumah 😓

Selalunya kne bukak buku pink kt kk ikut alamat rumah.