Bunting pelamin

Sy las period 31/8 kawin 26/9 skrg kndungan sy dh 11mngu.adakah ini dipangl bunting pelamin. Boleh x bagu penerangan utk sy. Sy tkt tanggapan org tntang sttus ank sy.😭

30 Balas

bunting pelamin jgn ada yg silap n fikir bukan2 ya hehehe.. kalau lh sy kena kt situasi ni, mmg sy pilih terangkan balik pada yg terkejut dan ckp,(kalau ada yg x segan2 hebah kan).. sy ckp mcmni,, doc sy dh ckp kalau ambil kputusan bila start date hamil tu dia ambil dari tarikh last period. semua orang pun mcm nii.. trmasuk korang.. korang yg x sedar. klau kita kira mcm nii 4 minggu..tapi kalau doc kira dorang ada tambah lagi jadi 7 minggu..lbih kurang mcm tu lh.. sbb kiraan yg kita kira x ikut dari last period x sama mcm doc buat, dorg pula ikut tarikh last period.. ngam2 pula tarikh nikah tu tepat sblm perkiraan kita sndiri.. sblm 4 minggu tu.. nah.. xpyh lh kita terfikir kenapa doc bt mcm tu? bukan apa.. itu sbb kena bljr sains ni psl implantation.. ni semua ilmu yg dorang guna kan. kalau x, mcmna nk tahu bila due date sbnr kita kan.. jadi xpyh lh lagi fikir sgt.. hehehe.. tu klau sy bksempatan ckp bgtau, mmg sy bgtau saja.. wlpun pada mulanya sy ckp pada yg nk dngr saja. nnti lelama org lain yg heran nk dgr apa kta ckp balik, ya kita ckp balik lah apa kita ckp tu.. jadi orang pun faham lah.. biarlah kena cakap kesian dia berabis mau kasih faham orang.. tidak apa sy okey, sy suka lagi bagitau prkra ni..hihi