bunting pelamin

Ada tak mommies nak share pengalaman bunting pelamin. Any tips maybe? Thank you.?

37 Balas

kahwin haritu 11.6.2020 tapi masa tu period. hehe lepas habis period 15.6.2020 terus pi honeymoon. then tunggu period awai bulan 7 tapi tak datang. lewat dalam 2 hari kot then terus check. 9.7.2020 check and result positif. mcm tak percaya. and bgtau my mom suruh tnggu 2weeks baru check pulak. but before 2 weeks tu dh rasa lain mcm. habis jugak la duit beli pregnancy test.🤣🤣 21/7/2020 pi klinik check semua, nervous jugak tunggu result then nurse panggil check positif. alhamdulillah tak rancang pun nak awal dh rezeki kan. 🥰🥰🥰🥰🥰

Sy nikah bulan 6 , kenduri belah suami selang seminggu je dari sy , tapi masa tu tak tahu yg sy bunting pelamin , masa pergi honeymoon terdetik nak check sebab rasa diri lain macam 😅 balik honeymoon terus buat checkup kat klinik swasta , mula² loading jugak nak pikir , kenapa baru kawin dalam 3 minggu tapi kandungan dah 4 ke 5 minggu 😅 pastu membe cakap bunting pelamin , tapi still tak faham 😂 sekarang faham dah 😂 Alhamdulillah sekarang dah 36weeks 😊

Nikah 22.11.2019, last period 1/12/2019, then 1/1/2020 dah lambat 3 hari dr tarikh patut period, first time check pregnancy test dah double line😅 belum sempat nak honeymoon pun sebab kerja. Sampai check guna 3 pregnancy test baru confirmkan jumpa doktor. Sempat 2-3 hari murung, sebab rasa x ready even umur dah 26😅 saya dah plan my whole year 🤣🤣🤣 tapi tu lha dah rezeki, baru slow2 adjust and adapt 😅

4y ago

due date bila.. now bpe week

Saya ada pengalaman masa saya bunting pelamin ..setengah orang xtau apa tu bunting pelamin sis.. Sampai ada orang bawak cerita pasai saya dan suami kata bunting sebelom nikah time dengaq crita tu memang sedih sangat depa bawak cerita tanpa usul periksa dah la melibatkan maruah keluarga kami suami isteri. Sampai sekarang saya x dapat nak maafkan orang tu

4y ago

Haraplah sis, mmg susah kita nak terangkan org yg takde ilmu ni...

Alhamdulillah rezeki Allah.. Sy kawen 21hb 10 2017.. 23hb 10 period.. Period bln 11 lewat 2 hari check upt +ve.. Bln 12 kenduri blah lelaki, tgh alahan.. Baby bump pon dh nampak😘18.07.18 lahir la si lesung pipit.. Mnggu ke 39..due 31hb 7 sepatotnya.. Skrg baby first dah 1 year 6 month, preggy anak kedua.. 😊

Saya nikah 19/7 time period. 20/8 disahkan hamil. Alhamdulillah rezeki awal. Sebenarnya tak jangka pon boleh dpt rezeki awal mcm ni. Sbb period saya sat awal bulan sat tgh bulan sat hujung bulan. Ikut mood dy nak mai. Takde tips sis. Kbykkannya yg ckp cri wktu subur bile bersama.

Last period 12.7 . Nikah 20.7. Tnggu period x period2..badan memang dah rasa lain.. pastu cek upt 14.8. Alhamdulillah +ve. Sebenarnya sy tak ready lagi nak pregnant masa tu..nak honeymoon setahun dulu ke..tapi dah rezeki..Alhamdulillah

Saya period 15/03/19, akad nikah 22/03/19, 11/04/19 dah start alahan, 16/04/19 upt +ve. Hari ni 20/12/19 genap 40 weeks ikut apps ni. Tapi nurse bagi EDD 22/12/19. Baby masih enjoy kat dalam sekarang ni hihi

Period sy xsama .. tak brharap nk anak awal . Seminggu sebelom nikah sy period . After sbulan nikah cek² naik positive . Satu ja sis . Jgn berharap . Melainkan allah nk bg . Mungkin cepat atau lambat je .

Sy last period 12/12/2019 ,kawin 21/12/2019,. Tengah bln 1 /2020 rasa kerap pening Dan Mual.. Cek upt sebelum date period utk bln 1 ni naik 2 line dah.. Nk buat Cmne, rezeki Sangkut awal😅