Bunting pelamin ke?

Kalau ikut last period baru 5 minggu, tp bila scan dah 8 minggu edd 20/6/2022. Tapi sy kawen 8/10/21. Last period 3/10/21. Bunting pelamin ke kira tu?

2 Balas

Ye betul. Dah kahwin ni kena banyakkan membaca lg lg cara tentukan usia kandungan. Bukan apa, utk elakkan rasa curiga lah salah faham apa semua. Senang nak explain juga kalau ada yg persoal apa-apa. Mmg ramai yg tktau usia kandungan kira dari hari first period yg terakhir, so bila bunting pelamin dapat tau usia kandungan lebih lama dr tarikh kahwin terus ada yg takut difitnah bersama sebelum nikah lah apa lah.

Ye bunting pelamin. Doc tk tengok bila tarikh awak kahwin tp doc akan ikut tarikh pertama last period awak untuk tahu usia kandungan.