air kelapa

Sy hamil 8 minggu..tringin nak minum air kelapa tapi boleh ke x? Sbb ada org kata xboleh

33 Balas

Nurse mmg suruh sy minum tu sis, seminggu sekali utk bersihkan kencing @ elakkan kencing kotor dan dia ada zat2 dan vitamin semulajadi. Lagi 1 nurse amat galakkan makan buah2an tempatan yg lain seperti tembikai, avocado dan yg lain2. Jgn risau sis, sy pun minum air kelapa, dah 10weeks and xpernah alami masalah apa² alhamdulillah.

betul ..sy minum je air kelapa..tapi xde ais dan air gula ...minum 2 minggu sekali ...kalau tetiba2 teringin baru minum takpun husband akan tanya nk air kelapa or tak..hehehe...tp sya minum air kelapa muda

Klu tak sure blh tnya dgn Nurse & Doktor next perjumpaan. Sy mmg slalu minum air kelapa Dr dulu dan sehingga skg, skg sy hamil anak kedua 2. tp tidak lah Hari2 minum, dlm seminggu 1x gtu..

мιnυм ѕeĸadar lepaѕ raѕa тerιngιn je la ĸaĸ.. jangan мιnυм тerlaмaυ вyĸ.. ѕy dυlυ мιnυм ѕeтengaн cawan ѕeвaв naĸ raѕa.. now хde apa apa

Ikut atas badan jugak sy rasa..mcm sy sblm tahu pregnant minum air kelapa je keje..skli cek dah 3bulan dah..alhamdulillah skrg da 32w..try minum sikit & bersederhana..🌹

Depend on orang sis. Ada yg tak tahan, ada yg perut okay je. Sis try minum sikit tu, buat hilang rasa teringin. Lepas tu tengok, okay tak. Kalau okay boleh lah minum lagi

Tgok pada badan org tu jugak sy rasa sis,ada yg minum awl pregnant xtahan,ada yg okay,sy awl2 pregnant minum tpi xdelah kerap,minum sekadar untuk merasa xde masalah sis.

Actually memang laa tak digalakkan miunum air kelapa kecuali laa kita dah 7bulan ke atas. Tp saya minum je waktu 5week pregnancy alhamdulillah, baby okay.

Sy minum air kelapa dr awal2 preggy lg sis.. Alhamdulillah xde ape.. Tp minum pon xbyk la.. Xde la hari2.. Mkn ape pon kene beringat tu je..

Better jangan dulu la sis. Selalunya air kelapa tu kalau dah nak dekat due boleh minum sebab nak bagi bukaan senang terbukak.