air kelapa

Sy hamil 8 minggu..tringin nak minum air kelapa tapi boleh ke x? Sbb ada org kata xboleh

33 Balas

boleh minum tp jngn melampau bnyak.. sy hari ni dah msuk 6w n sy senantiasa minum 1w 1x Alhamdulillah dokter cakap elok jer

Xboleh sis kna 5 months ke atas tu yg dokter ckp dkt sy la but u teringin just minum sikit je jgn satu bungkus ye 😅

Tak pasti, air klapa ni baik untuk pregnant mommies tapi kalau trimester pertama tak boleh minum selalu.

8w terlalu awal sis. Takut perut meragam nanti. Tahan sampai lepas 3m ye. Nak makan ape pon boleh 😇

boleh tengok food and nutrition dekat app ni. ada banyak details. memang air kelapa membantu!

blh je tapi jgn kerap. nanti msk 3rd trimester kena kerap minum bagus tuk mommy n baby.

sy minum dr awl pregannt..2 minggu sekali mcmtu..alhamdulillah ok ja..rasa segar bertenaga

4y ago

kan sis..bila minum air kelapa badan rasa segar...sy kerap sakit kepala..so bila minum tu rasa mcm okay...

boleh jerr.... asalkan berpada pada lah. semua yg kita makan mesti ada hadnya.

Saya minum je sis. Dari awal pregnant sampai la 6bulan ni. Still minum air kelapa tu.

7 bln keatas rasanya baru bleh sbb elok utk air ketuban .. Awal2 tk galakkan