baby kurg gerak

Sy dh 34w.. since smlm baby kurg gerak. Ssh nk dptkan bacaan 10x gerakan. Arini pn bru 4x gerakan dri kol 9pgi. Tdi dh gi klinik private n doc suh ker spital trus. So nak tnye da x pngalaman ibu2 yg baby kurg gerakan n follow up kt spital. Terus bersalin ker n cmne prosedur spital cek? Pk nk gi arini n pack brg tpi tkut

7 Balas

Sy dah 38 minggu 4 hari. Td baru lps pg cek dkt klinik swasta sb bb kurang gerak mcm b4 ni. Sy risau tbelit tali pusat tp td buat scan rupanya bb dah padat dlm perut. Dia nak gerak pun mcm sempit. Doc kata jgn risau melainkan pgerakan xckup 10x dlm satu hari trus pg hospital utk buat ctg. Risau apa2 jd kt bb.

4y ago

Alhamdulillah..baby puan ok. Sy arini pun ckup gerak 10x. Siap melebih2 lgi dia tendang😅 baby tau agaknyer ibu dia risau. Maybe smlm uruskan kenduri kawin jdi sy bnyk gerak tue yg x prasan baby gerak ke x. Alhamdulillah... Mudah2an dipermudahkan

Sy ank 2nd kurang gerak dr biasa. Nurse suruh g pac terus. Sy g doc check ctg baby, baby tido. So depa admit. Esok doc pakar decide utk induce sbb da full term. 38w masa tu. Sis g ja hospital (pac). Better check sbb kita xtau baby kt dalam mcm mna.

4y ago

Aminn.. time ksih sume.

selalu dy akn monitor dlu dy scan detail smua dn dgr heartbeat...klau x ad boleh balik jew tp klau betul2 baby da kurang gerak or heartbeat dy pn slow maybe emergency ceaser...

4y ago

monitor dlu ya mngkin kadang baby nie tido...insyaallah x ad apa think positif ya...semoga Allah permudahkan segala urusan...

Pg je jgn takut. Patut lg takut kalau jd pape kt baby. Put your phone down n pack your things go to hospital asap

Pg hospital terus.. Tkpyh tnya2 sni lg.. Pack brg sedia cpt2.. bawa ja terus pg hsptal.. Takut ada apa2 dgn baby tu

4y ago

Tq puan atas nasihat. Alhamdulillah baby ok arini.. dh cek sume. Maybe smlm sy kepenatan baby pn penat agak nyer

Sis cuba minum air sejuk , kadang baby kurang gerak mungkin sebab ruang dlm perut dah sempit .

4y ago

Ohhh ye ker... K2 sy cuba. Nie pn dok goncang2 perut😅

Pergi je hospital.