CONTRACTION FALSE MAKIN KERAP & GERAKAN BABY MAKIN KURANG DARI BIASA

Assalamualaikum mummy. Alhamdulillah saya selamat melahirkan baby ke4 (36W 3D) ikut kan tarikh serah diri 15hb (38W).Tp nak jadikan cerita perut slalu mengeras dan gerakan baby slow ckup 10x tapi Xkuat seperti biasa.. So saya pergi Spital check laluan xad bukaan rupanya kuman GBS. Hari ini Dr Buat CTG scan tp jantung baby x okey xjd decide bawa pergi Spital besar prepare operation sbb memang dh 2x czer kan.. Smpai² di Spital contraction makin kuat jantung baby makin lemah trus emergency czer...Nasihat Saya mana² ibu rasa tak sedap hati baby kurang gerak plsss pergi j Spital.

1 Balas

kuman gbs tu yg keputihan tu ke? Boleh tahu simptom gbs apa ya?

2y ago

yes betul cakap mommy ni. kalau keputihan byk terus je inform kk or pergi klinik utk ambik sample keputihan. sy pon gbs+. due bulan 1 ni. doakan sy yea