Geram Dgn MiL

Sy dduk dgn MiL.. Yg sy geramnya semua bnde dia xnk buat.. Sy dah sarat dah.. Mmg x larat.. Tambahan pulak sy bkrje.. Balik kerja x sempat nk rht ape, dia suro masak tu la.. Gorg ni la.. Dia pn bkrje jgk tp balik awl dr sy n sempat dia rht tido.. Biase nye dia bgn tido, sy baru balik keje, lpstu suro msk tula ni la.. Sy x sempat pn rht mcm dia.. Dia yg dkt rumah dr td x buat pape.. Kalau bab basuh baju n sidai pulak husbnd sy yg buat.. Lpstu da la MiL sy xnk buat pape.. Sdp sdp je panggil org bibik sbb buat keje semua tu.. Abes kalau kitorg x buat semua tu, dia nk buat ke.. X baek ckp org bibik.. Smpi kan masak air pn dia malas.. Sy tau laa kitorg dduk tumpg dgn dia.. Sbb x dpt rumah lg. Tp xkn la semua bnde pn dia xnk buat.. Geram rase..

37 Balas

Sy pn geram jugak kdg2.. Semua sy kena buat , ank pompuan dia x nk pulak suruh.. Klau boleh semua bnda dlm rumh ni sy yg kena buatlah.. Mana nk urus anak lg.. Mna nk urus rumah lg.. Yg paling stress diorg mkn x reti nk cuci pinggan.. Biar je penuh singki tu.. Sakitnya hati.. Tp ap boleh buat , sabar je lahh.. Nma pn menantu kan.. Kena lah buat jugakk.. Walaupn kdg2 nk je jerit AKU PENATT .. Jd kena lah bnyk bersabar dn bljr ikhlaskan diri dlm semua hal..