Saja nk luah😌

Kdg2 sy rsa nk lari je.. tpi xde tmpt sy nk lari, nk balik umah mak tpi sy x selesa, sejak sy bersalin ank pertama sampai la kedua ni suami sy mcm x faham sy bila sy nk me time, sy dah balik2 ckp nk me time tpi x dpt2,mcm mna nk me time kalau x pndi handle ank2, harap sy je nk handle,dri ank first lg mcm tu.. masa nk tido mlm tu la yg sy sakit hati, suami seronok tidur,sy penat berjaga malam nk dodoi ank, smpi sy hampir jatuh gra2 mengantuk, kepala pn migrain dah mmng ngantuk sgt, tapi suami buat2 x tahu je.. dia kalau mengantuk sgt terus tido x fikir kitorang lg, sy ngntuk pn pksa diri juga jaga ank, bestnye kan llki..isnin sampai jumaat boleh lagi sy sbr sbp dia kerja tapi apela sgt keja tu,x penat sgt sy tengo,lagi penat sy jdi suri rumah, sabtu ahad tu x keja pn sama je, klu ngantuk tido terus, at least tnggu la sy tido dlu teman, xde la sy bosan sorang2 jaga bby, dia layan je tido dia, pstu kalau ank nangis dia x pandai handle, kdg dia dukung kasar sampai baby tambah nangis, ank pertama sy tu sllu dia marah, sbp bangunkan adik dia tgh tido, cra dia mrh tu lain, senang kata suami sy baran tapi x pernah pukul sy x pernah teriak sy, dkt ank2 je la dia pukul, klu nk tolong sy pn dia pilih kerja, kalau sy suruh basuh berak ank prtma sy tu dia lebih pilih dukung bby padahal bukan pandai handle pn klu bby menangis, klu dia dah geram dia cubit baby, dia dukung kasar sampai baby menangis mcm kesakitan, kdg tu sy buat smua kerja sambil dukung baby siap suapkan ank prtma lagi, pdhl dia x keja pon, duk main fon je, sy yg serabut ke sna ke sni smbil suap ank, sy ni start je bangun sampai la nk tido kerja je, xde rehat, menangis je la bikin tenang hati, nk luah kt suami tapi dia sllu ckp stres d tmpt kerja macam2 lagi la buat alasan, setiap kli sy meluah ada je dia balas, bkn jdi pendengar yg baik tapi dia balas blik😌 bnyk lagi la nk luah, boleh buat novel dah😅

1 Balas

Hi stay strong. apa apa pun communication sesama partner kena ada tapi faham sangat bila seorang je beria tapi dia sendiri tak mainkan peranan. apa yang saya baca nampak yang dia tak appreciate and careless. kalau destination yang terbaik adalah balik di rumah keluarga lebih baik pergi "me time" 3-5 hari atau seminggu biarkan sahaja suami tercari cari dan rasa kesunyian bila isteri dan anak anak takda dekat rumah, partner yang macam ni selagi tak rasa kehilangan tak menyesal. kesian juga pada anak, kena cubit, kena marah. tak sepatutnya berlaku. walaupun bekerja sepatutnya hal kerja atau stress ditempat kerja tak sepatutnya bawa pulang ke rumah. bagi saya sangat toxic dan tak healthy. jaga solat, insyaAllah semua baik baik sahaja. apa apa pun take care!

8mo ago

Tq awk🥰