Moody

Sy dan suami berjauhan. Sy keja di kedah, suami keja melaka.. Kadang2 rasa ok. . Boleh survive sendiri, rasa kental la konon. Tapi lately ni bila dah preggy nk masuk 3 bulan takda angin takda ribut selalu rasa nak menangis..bila teringat org pesan jgn stress terus kesian kat baby. Ya Allah mcmana nak lalui bulan2 seterusnya ni.. ?

12 Balas

Saya pun begitu sis walaupun suami ada ja dekat2.. Tapi masa kerja x sama.. Dua2 kerja syift kan, jd x menentu masa d rumah.. Kadang saya kerja laki d rumah, laki kerja saya pula cuti.. Kadang rasa terabai, sunyi, n kadang2 pandai menangis sendiri sis.. Tapi itu la jangan layan sangat.. Banyak2 bercerita dengan kawan2, ibu bapa, kakak, atau siapa2 yg terdekat la sis..

Saya pun sama sis .. suami kerja askar .. mula2 tahu pregy pun sendiri je .. dari awal smp skrg masih sorg2 .. now dh 28 weeks .. nnt suami balik bulan 10 pun 2 mggu je .. edd bulan 11 ..hmm ade rezeki suami teman kt hsptl .. x de rezeki sorg jugak la .. nk buat mcm mne .. sllu msuk hutan .. x dpt nk contact sllu .. kuat kn hati je ..

Saya yang husband keje kilang bila dia keje shift malam je rasa sedih .. sbb time tido mesti tak selesa .. kalau terjaga husband ada dia selalu gosok2 badan suh tido balik .. dia picit2 bg selesa nak tido semula .. bila dia takde sedih je .. inikan sis . Hm semoga sis kuat dan dipermudahkan sgala urusan ..

Sabar lar sis..sy dgn suami dri sebelum kawin..smpi kawin n pregnant pun still pjj.. Jumpa last pun time raya aidilfitri ari 2..tu pun awal raya ja..raya ke 5 ka 6 tu dah balik kerja..terpaksa lar kuat..g klinik sndri..ngidam sndri..

Huwaaa sme lah sye.. Sye pun pjj. Sye johor suami serawak.. Jumpa bila cuti skolah je.. Tp bile jmpe sjak prgnant sensatif nye hati ti.. Allah je yg tahu.. Slalu kcik hati ngn suami.. Ade mse suami pujuk.. Ada masa tidak..

emg tgh pregnant nie kalau bleh nk sntse ada di sisi suami... sy yg x pjj pon kdg suami tpkse balik kje lewat sy dh mengs rase tertekan pon yea ape tah lg di tmpt awk sis... sgt2 memahami perasaan awk 😭😭😭

Dulu pun sy mcm nie.. Pjj.. Plus dgn mabuk teruk x leh bincang punya.. Penyudahnya, sy buat keputusan utk berhenti keje.. Nnt lpas bersalin baru plan nk kje balik... Now bwh ketiak suami jee

Sy pun penah pjj dgn husband.. mmg seksa menanggung sorg2.. ditambah dgn penat n stress keje.. kene byk2 doa, sabar and kerap contact, at least before tido kene call..

Saya pun mcm tu husband sya org Vietnam sya Sabah. Duk berjauhan skg tgh pregnant 5month. menangis tu tetap ada tpi kena tabah Dan sabar LA.

Sy pun sama sis... Suami jauh... Apa2 kna survive sndri... Mcm sis pregnant 3 bln... Nk xnk kna kuat untuk diri sndri gn baby...