HB LOW

Sy dah preggy 23week HB makin drop dri 10.5,10.8 smpai 9.5...2minggu skali kena check up...ubt klinik sy xboleh mkn jd pening dan muntah...sape² leh suggest x nk mkn ubt apa bg HB naik?

37 Balas

sama mcm sy hb asyik low je..xbopeh nk mkn ubt nnty terus muntah.Sy bg tau nurse xboleh mkn ubt skrng ni sy dh hantar balik zincofer kat kk.Sy amalkan makann tinggi zat besi.(Kerang buat cha kuew teow😋,bayam,kangkung,ikan bilis,daging,jambu batu,semua jenis limau kekakcang)..Alhmdulillah hb 11 ke atas je.Skrng ni dh 37 weeks hb low dh xde dah hehe..