hb low

hai mommies..ubt ape yg bagus untuk ibu yang hb low ? selain maltofer..ubt yg klinik bg xboleh makan .bila makan terus muntah 1/2jam kemudian..kandungan 34weeks..

11 Balas

Saya pon hari tu hb low..mkn kerang tembikai ..bayam merah kacang kuda jambu batu..ikan ayam..klu boleh mkn dlm kuantiti yg bnyak ..mcm hri tu dkt nk sekilo gak mkn kerang😅..ikan pon klu kecik sekli mkn amik 2 ekor..sayur skli mkn 1 mangkuk..insyaAllah tak lupa jugak mkn ubt klinik huhu.. alhamdulilah 2 3 minggu lps tu hb naik

mkan mkanan yg d saran kn olh pkar p"mknan...bnyk kn mnum air hiris lemon smsa ambl maltofer....spya ubt tu cpt b"kesan...sya buat mcm niie, alhamdulillah mnggu lalu sya checkup...hb sya naik pas2 11.00

bgtau doc n nurse sis klu rsa x blh telan ubat yg diaorg bg..nnt doc akn tukar ubat lain..selain tu sis blh try mkn jambu batu,sayur bayam n kerang tuk tmbah darah

Bayam merah Delima Jambu batu Organ dlmn lmbu (kalau awk lalu) Kerang xdisarankn sebab darah dia kotor. Kang jd ke lain plak.

air jambu batu..bokoli & bayam.. sy selalu amalkan yg nie 2/3 hari nk p checkup baby 😁

try makan sblm tidur & makan kurma 3 biji... inshaaAllah cantik jah hb 🤗

Cuba makn sbelum tido..tpi pastikan 2 jam lepas makan atau 2 jam seblum makan..

5y ago

dah try makan sebelum tido..tetap terjaga tgh mlm then muntah

Boleh cubaa ambil sangobion

Tty mkn hati aym n sayur bayam

Iberet folic acid