tak nampak denyutan bby

sy dah 8week..td g hosptal docter ckp xnmpak jantung bby berdenyut...kantung sume dah ade...lulur hati ini..sedey sesangat...doc kate bby x jadi (gugur)...tp mereka akn buat next appointmt nk tgk cmne..ade x sape2 cmni..masihkah ade harapan utk saya...sedey yg teramat sgt ???

tak nampak denyutan bby
39 Balas

Sabar sis,sy pnh jd mcm sis...2x thn lps n awl thn nie bln 1..Sm mcm sis bl scan xnmpk heartbeat n doc ckp kandungan x jd so kn cuci...Doc bg date seminggu kemudian tp kandungan tue kuar sendiri..2x kali sy x cuci kandungan keluar sendri..Sis jgn risau mungkin ada hikmah n ganjaran yg lbh baik utk sis..Thn lps sy gugur bln 3 tahun nie bln 1..Alhamdulillah rezeki berpihak pd sy lg..Harap d permudahkan..Sis sabar n klu blh biar lg seminggu or 2 minggu tgk mcm mn..Harap da rezeki sis ya..Take care...

4y ago

U r welcome 😊

InshaAllah 12w nnt dh boleh nampak. Sy hr tu first scan masa 4w xsilap, kosong lg. Sampai doc ckp kemungkinan kandungan luar rahim. Siap nk test darah. Xpuas hati, sy scan masa 6w, dkt klinik lain. nampak kantung kosong. Dekat2 masuk 12w, sy buat buku. Scan masa 12w6d, baru nampak heartbeat dan janin. Alhamdulillah lega rasa. Minggu lepas checkup, nurse cr heartbeat baby, dengar hearbeat tu. Alhamdulillah, excited rasa.

4y ago

Tulah doc skrg mmg x pandai nk jage hati lgsung...smoga Allah permudahkan urusan kite semua ya sis

Jgn risau.....sy mse 5 ke 6week pon scn kt hospital....doc ckp xde ppe,xnmpk jntg bagai....kemgkinan bby xjd t scan blik....kite tawakal je...pas g next appoiment elok bby ngh baring mse 2 kndungan h 11week....bby ade jg...ni nk msk 13 week dh..doc ckp sy kcg mns tggi risiko mmg baby...kite doa gn allah je...

4y ago

Yeke sis..sis jage diri ye..jage pemakanan ye...semoga allah permudahkan urusan sis

Dulu saya 5w kantung kosong , 8w alhamdullilah nampak baby dlm ksntung tapi jantung tak nampak lg . Dr suruh dtg balik 2 minggu lagi . Tp sy dtg lmbat lepas sebulan sebab ke luar malaysia dlm 12w tu saya g check . Alhamdulillah nampak jantung . Sekarang #38w6d . #1st baby . Inshaallah awak begitu banyakkan berdoa

4y ago

Insya allah..harap2 sy begitu juga...tq sis 😊

Rmai yg comment 10w baru nmpk heartbeat.. sy juga 10w baru dpt scan nmpk janin & ada heartbeat..sy rsa dlm pregnancy ni mmg kne byk sbar...sbar nk tgu double line, nk nmpk kntung, nk nmpk jnin, heartbeat..smoga ada rzeki sis tgok jnin & heartbeat jga nnt.. smoga kdungan sis & sis sihat sntiasa.. 💕

4y ago

Yaa aamiin.. 💕

Bersabarlah....sama mcm saya.sepatutnya..10 minggu...td p scan...ada kantung..dan juga ada cyst bersaiz 1.4cm...doktor ckp.tunggu lg 2 minggu..test urine.kalau ada 2 Line ... maknanya u pregnant...klu xdak..kena follow up utk cyst plk...

4y ago

Oohh sy mmg ambil foliq asid sjk sblm kawin lg...insya allah semoga ade rezeki tok kite berdua ya sis..sis take care juga ya

Sy 8w xde heart beat..dkr kata xjadi...dia bg next appointment...pegi next appointment alhamdulillah dah ada heart beat...kdg2 bby tu kecik lg dri usia kandungan...mana nampak klu kecik lg...alhamdulillah dah 22w

4y ago

Tq sis..insya Allah🙂

Sy mcm tu jgk sis.. 8 week xnmpk jantung jgk.. sy pown risau kan.. tp sy cekalkan hati, pujuk baby tunjukan diri..nanti 10 week pergi scan sekali lagi.. InsyaAllah mcm saya baru nmpk jantung baby denyut laju..

4y ago

Owh yeke.. xpela ikot la nt.. sbbnye sy hari tu bkk buku 10 week, sbb mase 8 week sy ade scan dekat klinik swasta nmpk janin baby tp kabur xclear jadi doktor scan balik untuk pastikan ade ke x.. sbb sy ckp dekat doktor yg penting jantung baby tu kena nmpk jadi die kte xpe sy scan sekali lg.. then minggu depan sy kena dtg untuk minum air gula sbb sy ade history misscariage 3 kali.. huhuhu

Doa bnyk2 sis.. Mana tau rezeki menyebelahi sis.. Lain org lain kes.. Sama kes mcm saya, scan 7w nkpk kantung, scan 10w pun kantung je, tp rezeki tak menyebelahi saya. Smlm saya keguguran

4y ago

Alhamdulillah, Tq sis 😊

Tggu sampai 10weeks ke atas sis. Insya Allah semuanya baik2 saja tu. Sy masa 16weeks baru scan dan dengar heartbeat. Alhamdulillah masa 1st time dengar memang terharu gila.. Syukur.

4y ago

Apapun jaga diri ya sis. 😉