Nak meluah

Sy dah 39 w 1day.. dalam beberapa harini nih sy jd sgt² pelupa.. pdhal sepanjg pregnant kalini sy x pernah jd lupe ape fav suami.. Cth suami minta kopi o ais.. sy buat kopi ais.. takpon sy blh tnye kat suami nak letak air sejuk ke buat air ni?? .. bende tak logic .. erti kata lain sy blh lupe perkara simple mcm tuh.. Sy rasa fail sgt².. ape perlu sy buat ye..

3 Balas

Normal masa pregnant ni ada brain fog (pelupa). Memang ada banyak kajian dan article pasal ni. Awak pun tunggu masa je tu. InshaAllah lepas bersalin nanti slow slow ok balik. Explain kat suami keadaan awak supaya dia faham kot la terlupa benda simple camtu lagi. Pada masa sama, boleh cuba letak note dalam phone ke supaya ingat apa yg nak dibuat. Takde apa yg perlu dirisaukan sangat ye 😊

2y ago

Okey sis sy try terang kat dia.. 🥰🥰🥰

normal sis..sy dlu peknen jd pelupa teruk..ingt dlu parking kereta..lps tu cr balik xjupe..5 minit gak cri..padahal kete btul2 dpn mate.bnyk lg la y jd

2y ago

satu lg mse sy g mall..mase tu peknen ank nombor 6..masuk dlm lif..dah la ade org..sy tb2 gelabah tye kat suami mne adik..pandang kiri kanan..bising je tye mne tkut tertinggal.last suami snyum..pastu ckp tu dukung..hahaha..malunye ya Allah..sy blh x ingt y sy tgh dukung die

Sy praktis hafal number2, mulakan dgn pendek2, nanti try hafal yg panjang2 pula. Lebih bagus kalau train otak halaf ayat2 quran yg pendek / surah lazim.

2y ago

Okey sis t sy try .. terok sgt pelupe sy ni😂😂