Luahan Ibu

Sy pregnant 10 minggu 5 hari...beberape hri ni sy asyik meroyan menangis berjam jam kadang smpai murung x senyum nak mkan xde selere nak buat ape bende pun xblh mmg btl" depression dan emosi mmg btl" x blh kawal diri...btw sy MDD dan PSY ada 1 hri tu sy kerat tangan sy sebb terlalu depression sgt dan terlalu down sgt...sy nak tnye klu kite terlalu stress tertekan hari" blh tergugur x...sy risau sgt...😢😭😭😭

5 Balas

saya Pon sama macam sis , tpi saya cuba keluar rumah bergaul gn kawan ii semua ambik angin luar skrg alhamdulillah dh ok , dulu depression teruk Smpai kne tegur gn nurse kk , duduk rumah tak keluar langsung mkn pon tak ..

jgn terlama sedih sis sy dlu pun yg first time pregnant sy pun ada rasa tertekan Dan sedih menangis terlampau mungkin Salah satu sebab tu sy keguguran baby , baby bila scan doc ckp takde bunyi heart beat lgi

4mo ago

tpi sy masih rase denyut kt perut tu jantung baby an biasenye org ckp tu jantung baby klu denyut" kt situ

minta maaf sis . solat and baca alquran . untuk hilang depression tu . nampak mcm mudah . tapi saya faham . dgn cara mcm tu je boleh tenang kan hati jiwa tu . dengar zikir penenang hati . jgn lupa berwudhukk

4mo ago

sy*

Saya pun alami benda sama. Tp kita kena pandai kawal emosi. Byk2 ingat Allah. Enjoy. Fikir positif. InshaAllah akan baik2 saja. Happy kan diri kita ya sis.

Jgn duduk sorg² , buat kerja ape² bile ade mase terluang… cuba busykan diri supaya emosi tak control u punya body