Tak tau ape yg sy rasa, tak tau ape yg sy nak

Assalamualaikum. Maaf sy sekadar nk meluah je. Sy pregnant 19weeks. Sy slalu sakit2 badan. Sakit kepala. Slalu bdn letih sgt2. Tp sy taktau nk buat ape. Nk urut tak blh, nk guna mnyak angin tak blh. Nak mkn sembarangan ubat pun tak blh. Byk bnda tak blh tp sy sakit. Sy cuba abaikn tp bnda tu real. Sy nk kne tanggung rasa tu. Kdg sy down, tp dlm msa yg sama sy cuba positifkn diri. Tdo pun tak selesa, bngun pun tak larat. Sy jd taktau nk buat ape. Bdn sy pnuh dgn angin, sakit tak tau nk ckp mcm mana. Nk diluah org kata mngada. Sy sedaya upaya tunjukkn sy kuat n ok, tp sbnarnye sy tak ok. Sy stress tp tak blh stress, ksian bby dlm kndungan. Urghh ntah la. Maaf, sy cuma ingin melepaskn rasa sesak didada ni. Tp sy tau sy ttap kne kuat n positif 😔

5 Balas

Wassalam. Sama mcm saya. Jujur saya pun mmg xsuka dgn pregnancy symptom ni. Badan jadi lemah pastu lemas sgt. Bkn xbersyukur tp stress tu mmg ada. Hari2 doa minta allah kuatkan diri ni. Tp bila masa tak selesa ni mmg nk mengeluh je rasa. Rasa sedih xboleh jadi happy dgn pregnancy mcm org lain.

boleh nak berurut. tapi make sure cari tukang urut yg betul2 pandai urut orang pregnant. atau minta suami urutkan lembut2 pun boleh. kalau badan selalu letih, cuba ambil supplement magnesium. nak makan boleh, nak cari yg jenis garam, buat rendaman pun boleh.

sakit2 bdn pon blh je telan panadol tu awk..awk kena relax ok...byk2 doa smoga terhapus dosa2 awk bila diuji masa pregnant ni

Boleh je urut awaknya cuma kena cari bidan yg betul2 pandai urut tak usik perut. Dah urut lega laa sikit

urut bole ja, saya time preg. mgurut ja. n makan ubat pun yaa mcm panadol biasa tuh.