kopi o ais

Tghari td masa lunch sy oder 2gelas air kopi o ais..sbb panas & haus..then mlm ni td mkn nasi ayam..tp rasa baby mcm kurang aktif..normal ke?ke sbb minum kopi o ais tghari td bg kesan yg x baik dkt baby ni??sy risau & cuak..dh la husband jauh..sy dok tekan2 perut td mcm xde rasa apa..tp x lama lps tu baru rasa ada baby gerak tp tu pun ckit & kejap je..tolonggggggg

2 Balas

Xpasti sis..tapi setahu saya kopi boleh buat hb low.dan tarik zat.insya allah xdak pape doa yang baik2.maaf kalau sy salah sy nak komen pun takut2 kang ada yg xpuas hati dgn jawapan sy😅sis dah bapa week?kalau dh start kira geraknan baby sis kena pantau kalau kurang dari 10 kali p hsptl takut jantung baby lemah aje..

4y ago

Ooh maknya..belum kira gerakan.. Tu dah btl2 gerak br misi suruh kira....kalau sis boleh elakkan kopi sis elakan dulu..sy nak cakap nt ada yg komen sy ckp lebih2 pulak..huhu.follow doc emelda dia ada ckp kesan kalau kita ambik kafein masa pregnant..huhu

Cuba minum fresh oren or makan benda sejuk macam aiskrim ke

4y ago

Sy dulu mcm tu jugak penah rasa baby kurang aktif dan panik..saya banyakkan baring dan minum air manis dan sejuk alhamdulillah baby okay je gerak lepastu. Maybe ibu pun kena banyak rest kot. Hehe insyaAllah takde pape tu..