scan nampak kantung tetapi ujian beta hcg bawah 300

sy buat test upt kabur.. lepas 3hri bleeding sikit.. jadi pg sca tak nampak ape2.. lepastu pergi klinik repeat scan mcm gambar dibawah. m pergi hospital doct 1st scan kate kemungkinan ectopic.. kene tahan wad ambik drh.. 2nd doct. just berpandukan ujian darah kate beta hcg rendah 200++ jadi consider tak. pregnant..die.suruh balik.. masalah yg sy nampak.time.scan tu ape benda.. musykil dan xthu nk buat ape

scan nampak kantung tetapi ujian beta hcg bawah 300
7 Balas

Saye memula aritu pon saspek ectopic..sbb scan xnmpk kantung..tp upt double line..kne refer hosp..kt sane pon scan xnampak..pstu dorang ambek darah utk tgk beta hcg ..hormon amende ntah..klu meningkat means ngandung..lps 2 ari dtg balek ulang ambek darah..mmg naik kadar hormon tu sampai 1000 lebih..then kne scan ikot bawah..baru la nampak..rupenye kantung still kecik lg..alhamdulillah skrg tgh menunggu ari nk bersalin..37w3d☺

klau pregnant hcg akan naik tinggi. boleh tunggu lagi 2 weeks tapi klau ada sakit yg teruk kena check lagi sekali la.. boleh cari ciri2 etopic pregnancy..

Awal lagi ni sis try lepas 2 minggu then scan dkt klinik swasta . Saya tunggu 8week baru pergi scan alhamdullah dah nmpk kantung & baby .

4y ago

Saya dah 8minggu 5hari xpernah pergi klinik lagi ni..

Semoga dipermudahkan segala urusan ye sis. Boleh juga cuba ke klinik atau hospital lain untuk 2nd opinion

Semoga ada harapan buat Sis.. Sis try la cek kat tmpt lain. Mana tau ada rezeki..

sis dh try g.jmpe doc pakar yg lain tuk 2nd opinion?? chck ttg ni??

Hcg memang rendah tu. Kemungkinan besar akan keguguran