cramp week6

hi, sy bru pregnant 6week. sy try puasa smlm ok je. tp hrni bila lepas masak agaknya berdiri lama sakit pinggang n rsa cm cramp skit2 kat ari2 tu. lps tu sy trus buka sbb risau sgt. lg satu sy ad ambil obimin n folic acid tp hrno sy xamik obimin sebab ingat nak selang2. adakah sbb puasa atau sbb tak ambik obimin tu rasa cm cramp skit2 tu? sy nak puasa pun ragu2 sbb risau wpun sy ok je xda alahan apa cuma pnt biasa je. sahur pn sy cuba mkn lgkap nasi ad buah ada lauk ada. kdg2 nak ckp dgn org lain kita sakit ke lenguh ke apa org xfaham ☹️

2 Balas

cramp awal pregnnt normal tp takyah puasa jika tak larat sgt2 . hehe boleh je ganti lepas bersalin kn 😊

5y ago

hihi sy tak puasa pun . sy rela ganti puasa . tak tahu la kali ni mmg tak tahan lapar . . biasa kita mana heran nk mkn kn . tp sy anggap baby lapar ni . baik mkn . utama kn baby hehe

Sis strt ambl obimin msa bpe week ye?